IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Издадоха разрешение за два фонда на Стандарт Асет Мениджмънт

Инвестиционната стратегия на високодоходния фонд ще е насочена към реализирането на капиталови печалби от ценни книжа, приходи от дивиденти/доходи от дялови ценни книжа и текущи доходи от дългови ценни книжа

09:12 | 22.12.05 г.
Издадоха разрешение за два фонда на Стандарт Асет Мениджмънт

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение УД “Стандарт Асет Мениджмънт” АД да организира и управлява договорните фондове Стандарт Инвестмънт Високодоходен фонд и Стандарт Инвестмънт Балансиран фонд.

Инвестиционната стратегия на високодоходния фонд ще е насочена към реализирането на капиталови печалби от ценни книжа, приходи от дивиденти/доходи от дялови ценни книжа и текущи доходи от дългови ценни книжа.

Фондът ще инвестира до 90% в акции
, издадени от български емитенти и търгувани на регулиран пазар, и до 70 на сто в акции, издадени от чуждестранни емитенти и търгувани на международно признати регулирани пазари.

До 30 на сто от активите ще са насочени в акции на инвестиционни дружества и дялове на други договорни фондове, а до 50% - в безсрочни банкови влогове и такива с матуритет до 12 месеца. Дългови ценни книжа, издадени или гарантирани от българската държава или БНБ, квалифицирани чуждестранни дългови ценни книжа ще могат да заемат до 90% от активите, а  ипотечни облигации и други дългови ценни книжа, издадени от български банки, както и квалифицирани дългови ценни книжа, издадени от чуждестранни банки – до 50%. Ликвидните  средства на фонда ще са до 10%.

Стратегията на балансирания фонд ще е насочена към реализирането на капиталови печалби от ценни книжа, приходи от дивиденти/доходи от дялови ценни книжа и текущи доходи от дългови ценни книжа.

Той ще инвестира до 90 на сто от активите си в
акции, издадени от български емитенти и търгувани на регулиран пазар, докато акциите, издадени от чуждестранни емитенти и търгувани на международно признати регулирани пазари няма да надвишават 70 на сто.

Акциите на инвестиционни дружества и дялове на други договорни фондове ще могат да са до 30 на сто от портфейла на фонда, докато безсрочни банкови влогове и такива с матуритет до 12 месеца – до 50%.

Д
ългови ценни книжа, издадени или гарантирани от българската държава или БНБ, квалифицирани чуждестранни дългови ценни книжа ще заемат максимум до 90%, докато  ипотечни облигации и други дългови ценни книжа, издадени от български банки, както и квалифицирани дългови ценни книжа, издадени от чуждестранни банки – до 50%. Ликвидните средства ще са както и при високодоходния фонд – до 10%.

 

 

 

Свързани компании:

ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд(SMJ2)

ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд(SMJ1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още