IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Около 5,3 млрд. лв. приходи очакват митниците за 2005 г.

Досега данъчните служители не са имали достъп до граничните зони, но вече са със специални пропуски, подобни на тези на митническите служители, и могат да правят внезапни проверки

17:05 | 21.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Около 5,3 млрд. лв. приходи очакват митниците за 2005 г.

Очаква се приходите от дейността на агенция "Митници" за 2005 година да достигнат 5,3 млрд. лв., съобщи заместник-министърът на финансите Георги Кадиев, цитиран от Dnes.bg. Прогнозата, заложена като цел за следващата година, е приходите да надхвърлят 6,4 млрд. лева.

Попитан ще се закриват ли безмитните бензиностанции, Кадиев заяви, че проблемът е много тежък. За това има натиск и от страна на Европейската комисия и Министерството на финансите продължава да обмисля юридически възможностите. "Имаме желанието, но трябва да намерим верният начин", допълни той.

Георги Кадиев отбеляза още, че досега данъчните служители не са имали достъп до граничните зони, но вече са със специални пропуски, подобни на тези на митническите служители, и могат да правят внезапни проверки.

На въпрос предвижда ли се създаване на безмитна бензиностанция на граничен пункт "Лесово", заместник-министърът заяви, че се надява това да не стане, но че от турска страна може би ще има такава бензиностанция.

"Важно е двете държави да правят нещата заедно. Ако махаме безмитните бензиностанции, да ги махат и двете страни, защото иначе няма смисъл", подчерта Георги Кадиев и допълни, че в момента ГКПП "Лесово" страда от това, тъй като поради липсата на безмитна бензиностанция трафикът там е малък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 21.12.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още