IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на софийското летище оглави Летище Бургас

След заседание на Съвета на директорите за изпълнителен директор на Летище София е определен Пламен Станчев

15:55 | 21.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на софийското летище оглави Летище Бургас

Изпълнителният директор на „Летище София” ЕАД Калин Барзов е освободен от длъжност по своя молба и е назначен за изпълнителен директор на „Летище Бургас” ЕАД, съобщиха от Министерство на транспорта.

Барзов ръководи софийското летище от май тази година, когато бе освободен дотогавашният изпълнителен директор Стоил Пашкунов. Калин Барзов вече е бил на поста изпълнителен директор на "Летище Бургас", като освен това е бил и вицепрезидент АК "Балкан".

В Съвета на директорите на Летище София на мястото на Калин Барзов е избран и.д. главният секретар на Министерството на транспорта Румен Христов. Останалите членове запазват своите постове – Никола Каварджиклиев и Деляна Сечанска. Председател на борда е заместник-министърът на транспорта Юджел Атилла.

След заседание на Съвета на директорите за изпълнителен директор на Летище София е определен Пламен Станчев. Досега Станчев е работил в швейцарската логистична фирма M&M Карго сървис. Преди това в продължение на 23 години e заемал следните длъжности в БГА "Балкан" и А/К "Балкан": ръководител "Кабинен състав", директор на дирекция "In-flight service" и ръководител направление "Обслужване".

Освен смяната на досегашния изпълнителен директор – Петър Василев, други промени в ръководството на Летище Бургас няма. Членовете на управителния орган са Евгений Мосинов, Димитър Димитров, Нина Тодорова и Мариела Павлова. Първите двама обаче бяха назначени само преди месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още