IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата

08:24 | 21.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата
Албена” е работодател №1
в. Стандарт

Курортният комплекс "Албена" бе обявен за работодател №1 за 2005 г. Традиционните награди връчи социалният министър Емилия Масларова. "Албена" взе наградата в категорията за работодател, дал най-висока заплата на наети от бюрата по труда работници. Фирмата е назначила 970 души със средна заплата 398 лева. Другите отличени бяха община Пазарджик със 700 назначени по програмите за заетост, "Белопейпър"-Костенец, община Дългопол и "Каолин"-Сеново. Фирма от с. Оризово взе наградата за най-много назначени хора от рисковите групи.

До края на годината 60% от Юнионбанк ще бъдат продадени
в. Сега

До края на годината 60% от Юнионбанк ще бъдат продадени, заяви в Русе изпълнителният директор Дорчо Илчев. Той не съобщи подробности по сделката. По неофициална информация един от двамата кандидати е поделение на "Дженерал електрик".

Дефектни столевки на пазара
в. Сега

Дефектни 100-левови банкноти са в обращение, съобщи потърпевша читателка на в. "Сега". От Централната банка първо потвърдиха, че е пусната партида с дефектни банкноти, но не уточниха колко са те и кога са били произведени. Ден по-късно БНБ коригира позицията си и съобщи, че досега не е получаван сигнал за проблемни 100-левови банкноти. От банката обаче не отрекоха, че може да има дефектни бройки.

БНБ призна, че още през октомври т. г. е изпратила писмо до банките с препоръка да започнат да приемат повредени парични знаци. В понеделник от Централната банка не съобщиха какво е наложило изпращането на тези указания. Вчера официално уточниха, че писмото е в отговор на сигнали от трезори, които се натъкнали на случаи с дефектни банкноти. Но не казаха за какви купюри става дума.

Правят ски център за 20 млн. евро
в. Стандарт

Проект за ски център край Добринище готви община Банско. Идеята е в него да се вложат 20 млн. евро. Парите ще отидат за изграждането на писти и ски съоръжения. Проектът е само идеен и не е съгласуван с министерствата, уточни кметът на Банско Александър Краваров. Намеренията са да се изгради кабинкова въжена линия от селото до хижа "Гоце Делчев", а от там и до хижа "Безбог". Очаква се пистите да са с обща дължина от 44 км. В района може да се съчетават белите спортове с лечение с минерална вода, каза кметицата на Добринище Иванка Бонкина. 

До 5000 лева глоба за разкриване на данъчна тайна
в. Новинар

С глоба от 1000 до 5000 лева ще се наказват лицата с достъп до данъчна информация, които я разкриват, решиха депутатите при приемане на текстове от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс вчера.

Служителите на Националната агенция по приходите могат да бъдат лишени и от правото да заемат съответната длъжност за срок от една до три години. От 100 до 300 лева ще е глобата за бирник, който откаже да приеме данъчна декларация. Гражданите и фирмите пък ще бъдат глобявани съответно от 250 до 500 лева и от 500 до 1000 лева, ако пречат на данъчните инспектори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още