IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УМГ: Стойността на договора с Netage е в рамките на проспекта

Остава неясно дали сделката на Уеб Медия Груп с Netage е за над 10% от активите на дружеството

16:30 | 20.12.05 г.
УМГ: Стойността на договора с Netage е в рамките на проспекта

За щастие стойността на договора с Netage Solutions е в рамките на записаното в проспекта за публично предлагане на ценни книжа,” каза Александър Александров, председател Съвета на директорите на Уеб Медия Груп (УМГ) днес на подписването на договор между дружеството и Netage Solutions. Договорът е за изработване на 9 специализирани медии и сайтове за услуги, както и за модернизиране на сега съществуващите сайтове. Александров не уточни точния размер на стойността на заданието.

От 1 август до 1 септември е изготвено техническо задание за цялостна платформа с фирма WebGate, а след това е бил проведен конкурс за избор на фирма изпълнител, спечелен от Netage Solutions.

На въпроса, дали сделката е за над 10% от активите на Уеб Медия Груп и дали това трябва да се оповести в Комисията за финансов надзор и БФБ-София, Александров отговори, че "ако юристите не са си свършили работата, ще понесат наказание". Уеб Медия Груп е публично дружество и трябва да оповествява всяка важна информация.

Не сме развивали сайтовете през последните месеци, но с пускането на новия Topsport.bg през март персоналът ще се увеличи”, отговори Стоян Георгиев на въпрос, защо според изнесените на пресконференцията данни, за последните шест месеца персоналът на компанията остава 30 служители.

Според графика за изготвяне на сайтове, споменат в подписания днес договор, първият сайт, който ще се преработи, е Topsport.bg. Новата му версия трябва да се появи през март 2006 г. Тя ще включва модул за статистика на отбори и играчи, отделни страници за спортни звезди и спортни школи, както и новини, анализи и онлайн резултати.

През април-май трябва да се появи обновеният news.bg, като новите неща ще бъдат седмични интервюта и денонощно покритие. През юни 2006 г. се очаква Money.bg, който ще съдържа новини от света на бизнеса и финансите, достъпни за широка аудитория, както и статистика.

Също през юни трябва да се появи сайтът за запознанства Singles.bg и portal.news.bg, който ще съдържа новини за България на английски език. Тук ще се публикуват интересни читателски писма и успешни случаи на запознанства между посетители на сайта.

През лятото на 2006 г. трябва да се появи и сайтът Lifestyle.bg, а през месец септември - и сайт за обяви. През ноември се планира излизането на Tourist.bg, както и на Multimedia.news.bg. През декември 2007 г. трябва да е готов ibox.bg, който ще предлага поща и възможност за персонализиране.

Shop.wmg.bg трябва да се появи през февруари 2007 г., като сайтът ще предлага продукти и услуги на Уеб Медия Груп. През март 2007 г. трябва да е готов сайтът Vitrina.bg, който ще предлага услуги и продукти на външни фирми.

Netage Solutions има 60 души персонал и ще спази сроковете, като за целта ще отдели нужните ресурси“, каза Цветан Цветков, директор на отдел Развитие и Уеб решения. Сайтовете на Уеб Медия Груп АД ще бъдат създадени на програмния език PHP, ще ползват Linux сървъри и по-всяка вероятно ще ползват oracle база данни.

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още