IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общините ще получат 30% от средствата за 2006 през първото тримесечие

10:15 | 20.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Общините ще получат 30% от средствата за 2006 през първото тримесечие

През първото тримесечие на годината общините ще получат 30 на сто от годишния размер на държавния трансфер, решиха депутатите, които гласуваха на второ четене текстове от проектобюджета за следващата година.

През второто тримесечие ще бъдат получени 25 на сто от средствата, през третото - 20 на сто и през четвъртото - 25 на сто.

Чрез общинските бюджети могат да се извършват капиталови разходи над определената целева субсидия от централния бюджет, ако източник на финансиране са средства от местните данъци и такси или други неданъчни приходи и трансфери за местни дейности. Разходите не могат да се извършват със средства от държавния трансфер на преотстъпения данък и от общата допълваща субсидия за общините от централния бюджет.

При възникване на допълнителна потребност от извършване на разходи, свързани със спецификата на Фонд "Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения" и Фонд "Радиоактивни отпадъци" към министъра на икономиката и енергетиката може да се предостави допълнителен лимит за разход при условие, че не се влошава салдото на трансферите по централния бюджет, прие парламентът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още