IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН наложи на Български имоти промяна на тарифите по Гражданска отговорност

Тарифите си компанията е приела след влизането в сила на изменението на Наредба № 18 за задължителното застраховане

09:27 | 20.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН наложи на Български имоти промяна на тарифите по Гражданска отговорност

ЗК “Български имоти” АД трябва да извърши корекции на тарифите си по задължителната застраховка “Гражданска отговорност”. За това се разпореди зам.-председателят на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор”, съобщиха от КФН.

Тарифите си компанията е приела след влизането в сила на изменението на Наредба № 18 за задължителното застраховане.

Обяснявайки мотивите си за наложената разпоредба, от КФН заявиха, че „с либерализирането на цените по застраховката надзорът следи премиите по всяка застраховка сами по себе си да бъдат достатъчни, за да осигурят изпълнението на всички задължения на застрахователя по застраховката, включително за образуване на достатъчни застрахователни резерви“.

През 2004 година в ЗК "Български имоти" АД са събрани бруто премии в размер на 11,77 млн. лева. Към 31.12.2004 година в застрахователя са заделени застрахователни резерви в общ размер 6,69 млн. лева. Изплатените от ЗК "Български имоти" АД обезщетения през миналата година са на обща стойност 4,35 млн. лева, а печалбата на компанията е 29 795 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още