IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляваните от Pioneer активи в България са почти 50 млн. лв.

С тези активи компанията е лидер на българския пазар на взаимни фондове с 37% пазарен дял

11:08 | 19.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Управляваните от Pioneer активи в България са почти 50 млн. лв.
Pioneer Investments управлява в България активи за почти 50 милиона лева, а към края на 2005 година се очаква тази граница да бъде надхвърлена, съобщиха за Investor.bg от Булбанк. Дружеството за управление на активи, привлича средства на български инвеститори чрез клоновата мрежа на Булбанк в страната.

Общата стойност на активите, които Pioneer Investments управлява към края на миналата седмица, е 25,011 млн. евро. Основната част от инвестициите към началото на декември са от директни продажби и са на стойност 14,819 млн. евро. Останалата част от средствата – 10,192 млн. евро, са инвестирани чрез структурирания депозит "Авангард".

С тези активи компанията е лидер на българския пазар на взаимни фондове с 37% пазарен дял. Pioneer Investments предлага на българския пазар 13 под-фонда от фамилията Pioneer Funds.

Pioneer Investments e 100% собственост на УниКредит Груп и управлява активи за над 145 милиарда евро в целия свят и е управляващото дружество с най-високия рейтинг на Fitch в света.

През тази година в България вече са лицензирани 13 договорни фонда, след като тази форма на взаимни фондове стана възможна след промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа. Заедно със съществуващите вече инвестиционни дружества от отворен тип, а също и с чуждите взаимни фондове, които предлагат активи у нас, общите активи на взаимните фондове вече са около 135 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още