IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

10:52 | 17.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

Парното ще поскъпва след края на зимата

в. Сега
Цената на парното няма да се променя до края на отоплителния сезон независимо с колко ще се увеличи цената на природния газ от Нова година. Това заяви за "Сега" зам.-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Игнат Томанов.

Вчера "Булгаргаз" внесе в ДКЕВР искане за 7% увеличение на цената на природния газ за първото тримесечие на 2006 г. Почти всички топлофикации в страната са на газ и той формира около 70% от цената на парното. От 1 октомври синьото гориво поскъпна с 18% - до 276 лв. за 1000 куб. м без ДДС. Това съвпадна с исканията на топлофикациите да вдигнат цената на парното от 1 ноември. За цялата 2005 г. в различните градове парното и топлата вода поскъпнаха между 25% и 39%. 
 
Данъци ще се плащат без банкови такси в поделения на НАП
в. Сега

Граждани и фирми, които платят дължимите данъци и осигуровки в банкови офиси, които се намират в сгради на НАП - досегашни данъчни служби и поделения на НОИ, няма да плащат такса за банков превод. Ако платят от друг клон, ще плащат такса в зависимост от тарифата на банката.Това решиха депутатите от бюджетна комисия, приемайки на второ четене текстове от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).

Националната агенция по приходите (НАП) стартира на 1 януари догодина, реши бюджетна комисия. Депутатите обаче оставиха решението за старта на НАП в ръцете на правителството.

 
Нов договор за “Тракия”
в. Стандарт

Концесията за магистрала "Тракия" ще бъде променена. Отсечката Калотина - София може да се финансира от предприсъединителните фондове на ЕС, съобщи агенция mediapool. Тя се позова на Боряна Пенчева, шеф на дирекция "Усвояване на средствата от ЕС" във финансовото министерство. Отсечката ще бъде извадена от договора за концесия на аутобана независимо от решението на Върховния административен съд. Магистратите гледат дело за законността на концесията по сигнал на зам. главния прокурор Митьо Марков.

Офертата на португалските фирми "Лена Енгенхариа и конструкош С.А.", "МСФ-Мониз да Майа", "Серра", "Фортунато Емпрейтейрош С.С.", "Сомаг Консешос и Сервисуш С.А." и на българските "Автомагистрали" и "Техноекспортстрой" бе избрана без търг и конкурс.

БСП и НДСВ спазариха тотото
в. Новинар

НДСВ и БСП сe спазариха за ръководните постове в Спортния тотализатор и си ги разпределиха по равно. Това заяви депутатът от ДСБ и член на комисията за младежта и спорта в парламента Антонела Понева пред информационния сайт "Всеки ден". В последния момент преди гласуването на Закона за физическото възпитание НДСВ оттегли поправката, според която шефът на тотото не може да бъде сменян до изтичане на мандата му.

Царските депутати първоначално предложиха промяната, за да гарантират поста на сегашната шефка Ирена Кръстева. С днешните поправки обаче БСП трасира пътя за свой човек в Спортния тотализатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още