IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продуценти и режисьори питат АП и прокуратурата за Бояна филм

Част от въпросите засягат условията за обявяване на конкурс за избор на купувач и промяната им в хода на процедурата, а други се отнасят до юридическия консултант на „Ню Имидж България“

12:32 | 16.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Продуценти и режисьори питат АП и прокуратурата за Бояна филм

В публичното пространство и медиите многократно бе изнесена противоречива информация около целия ход на подготвяната от Агенция за приватизация (АП) сделка за продажба на 95% от акциите на “Бояна филм” ЕАД, се казва в писмо на Асоциацията на българските кинопродуценти и Българската Асоциация на кинорежисьорите до Надзорния съвет на АП и Главна прокуратура.

„Най-настоятелно Ви молим да обърнете внимание на въпроси, които интересуват не само нас, но и всички които искат да защитят традициите и бъдещето на националната филмова индустрия и ако е възможно да ни отговорите“, се казва в писмото.

Част от въпросите засягат условията за обявяване на конкурс за избор на купувач и промяната им в хода на процедурата, а други се отнасят до юридическия консултант на „Ню Имидж България“.

Двете асоцации задават въпроси за Комисията по избора на купувач, както и за нейните решения.

„Вярно ли е, че основна част от заявените от “Ню Имидж България” ЕООД инвестиции за първата година - 11,4 млн. евро (критерий, благодарение на който компанията е избрана за победител), представляват: 5 млн. евро за строеж на декори (разход, който всеки запознат с филмопроизводството знае, че се поема от бюджета на филмовите продукции) и 3,7 млн. евро за снимачна и осветителна техника (оборудване, което “Ню Имидж България” ЕООД от години притежава в собственото си студио в кв. “Овча купел”),“ пише още в писмото.

В писмото се задава въпроса дали държавния интерес е защитен 100% при сделката и защо изпълнителният съвет на АП не е взел под внимание протеста на всички български кинематографични организации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още