IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ню Имидж: Нямаме данъчни или други задължения към държавата

Ще сезираме прокуратурата за изявленията на Николай Волев и Евгений Михайлов, твърди купувачът на Киноцентър “Бояна”

12:21 | 16.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Ню Имидж: Нямаме данъчни или други задължения към държавата

 Ще сезираме прокуратурата за изявленията на Николай Волев и Евгений Михайлов, твърди купувачът на Киноцентър “Бояна”

Абсолютно неверни са твърденията на членове на настоящия Съвет на директорите на “Бояна филм” ЕАД, че са налице “сериозни основания да се предполага, че избраният кандидат-купувач на “Бояна филм” ЕАД – “Ню Имидж България” ЕООД, е извършило финансови нарушения и престъпления”, се казва в отворено писмо на дружеството до медиите.

Неоснователни са и изявленията, че са “допуснати нарушения от страна на длъжностни лица на Данъчна администрация – Лозенец, на собствениците на фирмите “Български бизнес проекти” и “Ню Имидж България”, се допълва в писмото.  

От Ню Имидж припомнят, че двата данъчно-ревизионни акта, визирани от бившия директор Евгений Михайлов, са отменени от съда, като съдебните решения са публично достъпни на Интернет страницата на Върховния административен съд. 

С тези влезли в сила решения на най-висшата съдебна инстанция е призната липсата на каквито и да било данъчни задължения на дружествата от групата на “Ню Имидж”. 

С решението също е постановено, че на дружеството “Български бизнес проекти” ЕООД следва да бъде изплатен в пълен размер данъчен кредит по Закона за данък върху добавената стойност, който, заедно с начислените лихви за забава от страна на данъчната администрация, възлиза на около 2,2 млн. лева. Тази сума е изцяло възстановена от данъчната администрация към края на месец януари 2005 година.

Освен това “Ню Имидж България” ЕООД няма и осигурителни задължения.

Безпочвени обвинения, отправени без обективно основание, представляват набедяване и съгласно Наказателния кодекс са съставомерно деяние. На това основание “Ню Имидж” ще сезира компетентните прокурорски органи за изказванията на Николай Волев и Евгений Михайлов“, се казва в отвореното писмо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още