IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАКБ издаде тригодишни корпоративни облигации за 20 млн. евро

Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране отпускането на заеми за населението и частния сектор и рефинансиране на дългосрочни задължения с по-висока цена

16:08 | 15.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
БАКБ издаде тригодишни корпоративни облигации за 20 млн. евро
Българо-американската кредитна банка (БАКБ) издаде трета емисия местни корпоративни облигации с общ номинал 20 млн. евро, съобщиха от HVB Bank Biochim (“Ейч Ви Би Банк Биохим”), която е водещ мениджър на емисията. Ко-мениджър на емисията е Булбанк.

Емисията е със срок до падежа три години и годишен купон от 3.70%, платим на шестмесечие. Предвидено е след първоначалното частно предлагане емисията да бъде листвана на Българската фондова борса (БФБ).

Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране отпускането на заеми за населението и частния сектор и рефинансиране на дългосрочни задължения с по-висока цена. Досега БАКБ има издадени четири ипотечни и три корпоративни облигационни емисии, като HVB Bank Biochim е мениджър на четири от емисиите. БАКБ издаде първата в България емисия ипотечни облигации през 2001 г. и впоследствие се утвърди като един от най-големите емитенти на местния дългов пазар.

БАКБ фокусира усилията си към дългосрочното финансиране на малки и средни частни фирми в различни сектори на икономиката, както и на граждани и домакинства. Банката има рейтинг BB- със стабилна перспектива от Standard & Poors.

Самостоятелно или в сътрудничество с BA-CA (“Банк Аустрия Кредитанщалт”) HVB Bank Biochim има 15 успешни проекта като мениджър на дългови емисии в България.

Свързани компании:

ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД- четвърта емисия(5BNB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още