IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хемус Ер ще предлага евтини билети, потвърди листване на борсата

Клиентите ще бъдат изненадани с цени на нивата и дори по-ниски от тези, предлагани от появилите се на българския пазар нискотарифни компании

14:51 | 15.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Хемус Ер ще предлага евтини билети, потвърди листване на борсата

Българската авиокомпания "Хемус Ер" ще се включи в групата на компаниите, които предлагат евтини билети, стана ясно на пресконференция днес. "Билети на специални цени, някои от които ще започват от 9 евро в едната посока, ще се предлагат от 16 януари," обяви изпълнителният директор на авиокомпанията Димитър Павлов.

Според Павлов, клиентите ще бъдат изненадани с цени на нивата и дори по-ниски от тези, предлагани от появилите се на българския пазар нискотарифни компании, като нивото на обслужване няма да се променя. Евтините билети трябва да се купуват 2-3 месеца преди пътуването, каза още Павлов. Горната граница на цената на билетите се формира от това колко е запълнен самолетът и тя няма да надвишава горните граници на предлаганото досега, добави той.

Павлов потвърди, че акциите на "Хемус Ер" ще бъдат листвани на фондова борса, но това ще стане едва след приватизацията "България Ер". "Хемус Ер" има намерение да участва в приватизацията на държавната авиокомпания.

Според регистър АПИС "Хемус Ер" е еднолична собственост на "Балкан Хемус Груп" ЕАД, в което със 100% акционер е "Химимпорт" АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още