IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчев бряг хотел холдингс емитира облигации за 2 млн. евро

Срокът на емисията е 96 месеца, а годишният лихвен купон е 8%. Номиналът на една облигация е 1000 евро

16:40 | 14.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Слънчев бряг хотел холдингс емитира облигации за 2 млн. евро
“Слънчев бряг хотел холдингс” - АД - к.к. Слънчев бряг е издало емисия обезпечени облигации с общ номинал два милиона евро, става ясно от съобщение в “Държавен вестник”. “Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране на строителната дейност на дружеството”, каза за Investor.bg Цанко Коловски, главен дилър и директо на дирекция “Ликвидност” в Инвестбанк.

Коловски добави, че поемател на емисията е Инвестбанк. Облигациите няма да бъдат качвани за търговия на Българска фондова борса – София.

Срокът на емисията е 96 месеца, а годишният лихвен купон е 8%. Номиналът на една облигация е 1000 евро. Лихвата ще се плаща на шест месеца.

Главницата ще започне да се погасява още на първото лихвено плащане, като през април ще се погасяват по 80 000 евро, а през октомври – 170 хил. евро или по 250 хил. евро на година.

Според регистър АПИС “Слънчев бряг хотел холдингс” е с основен капитал 6,426 млн. лв. Акционери в дружеството с по 50% от капитала са Димитър Янков и Йордан Йорданов. Дружеството е сред най-големите собственици на хотели в курорта Слънчев бряг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още