IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съкращават хиляда души от ЕРП Пловдив и Стара Загора до края на 2007

До края на тази година в Пловдив и Стара Загора щатът ще бъде намален с около 200 души общо

11:25 | 13.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Съкращават хиляда души от ЕРП Пловдив и Стара Загора до края на 2007

До края на 2007 г. в Електроразпределителните дружества (ЕРП) в Пловдив и Стара Загора се предвижда да бъдат съкратени около 1000 сътрудници. Това каза пред журналисти Щефан Шишковиц, член на управителния съвет на ЕВН България ЕАД, съобщи Dnes.bg. Той уточни, че това е целевата бройка, свързана с оптимизиране на персонала, което е около 25 на сто от щата на двете дружества.

Шишковиц уточни, че до края на тази година в Пловдив и Стара Загора щатът ще бъде намален с около 200 души общо, като на част от тях няма да бъдат подновени изтичащите договори. Останалите 800 служители ще бъдат разпределени по 400 за следващите две години, от които по 120 - 150 души за всяка година ще бъдат пенсионирани, допълни Щефан Шишковиц.

По думите му този процес ще бъде внимателно отработен и в момента се водятпреговори със синдикатите за прилагане на програма за доброволно напускане срещу определена сума.

Целта ни е, твърди Шишковиц, да запазим най-добрите и съвестни служители, което по думите му ще бъде в интерес както за електроразпределителните дружества, така и за клиентите.

На въпрос каква е стратегията на ЕВН България относно проблемите в малцинствените квартали, които имат натрупани големи задължения, Шишковиц обясни, че това е проблем от социално значение и не е свързан само с електричеството. Той бе категоричен, че абонатите в подобна ситуация трябва да бъдат третирани по един и същи начин, което е принцип за целия концерн. За целта дружествата вече имат набелязани редица мерки, които е бъдат реализирани след обществен диалог и за които ще има нужда от сериозни инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още