IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от вътрешната търговия нарастват с 13%

16:13 | 12.12.05 г.
Приходите от вътрешната търговия нарастват с 13%
Нетните приходи от продажби на продукция, стоки и услуги в сектор “Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, на лични вещи и стоки за домакинството” за периода януари – октомври 2005 г. по съпоставими цени нарастват с 13.2% в сравнение със същия период на предходната година, съобщават от НСИ.

Увеличението е най-голямо при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили – 15.4% и се дължи основно на положителните темпове в две съставни дейности – търговия с автомобили и мотоциклети – 25.5% и търговия с автомобилни горива и смазочни материали - 6.6%, които участват с близки и определяши относителни тегла в обема на приходите.

Търговията на едро отбелязва ръст от 12.9%, резултат от увеличението във всички наблюдавани дейности, с изключение на търговията със селскостопански суровини и живи животни, с отрицателен темп от 10.1%. Увеличението достига 21.8% при търговията на едро с неселскостопански междинни продукти (суровини, материали и горива) и 15.0% при търговията на едро с машини и оборудване.

Търговията на дребно нараства с 12.7%, като от наблюдаваните дейности най-висок ръст реализират търговията с текстил, облекло и обувки и търговията със стоки за домакинството и битова техника – съответно 19.6% и 19.2%. При търговията с храни, напитки и тютюневи изделия увеличението достига 9.6%, а при търговията с фармацевтични и медицински стоки – 7.7%.

През месец октомври нетните приходи реално нарастват с 13.6% спрямо съответния месец на 2004 година, следствие от положителните темпове във всички основни дейности. Търговията на едро бележи ръст от 13.9%, следвана от търговията на дребно и ремонт на лични вещи и стоки за домакинството – 13.2% и търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили - 11.5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още