IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Учредиха Българо-унгарска търговска камара

Унгария е на 9-то място по инвестиции в България, а направените над 62 млрд. долара чужди инвестиции в Унгария са предпоставка за инвазия на изток

12:32 | 12.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Учредиха Българо-унгарска търговска камара

Действащи на територията на България унгарски предприятия и техни представителства учредиха в края на миналата седмица сдружение с нестопанска цел “Българо-унгарска търговска камара”, съобщиха днес учредителите. За момента в сдружението членуват 20 фирми.

Основната цел на Камарата ще бъде разширяването на двустранните търговско-икономически връзки, насърчаването на производителите и защитата на интересите на членовете.

Приет бе Устав на Сдружението и избран 5-членен Управителен съвет. Председателят на Камарата ще бъде избран на първото заседание на Управителния съвет.

Приоритет в унгарската външна политика е стимулиране на унгарските инвеститори в региона на Балканите“, каза унгарският посланик у нас д-р Йеньо Фалер. Той уточни, че в момента Унгария е на 9-то място по инвестиции в България, а направените над 62 млрд. долара чужди инвестиции в Унгария са предпоставка за инвазия на изток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още