IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сряда е последният ден за сключване на сделка с ЗПАД Булстрад

Срещу всяка придобита към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 0,4 нови акции по емисионна стойност десет лева

09:49 | 12.12.05 г.
Сряда е последният ден за сключване на сделка с ЗПАД Булстрад
Днес (12 декември) е последната дата за търговия с правата на Парк АДСИЦ, даващи възможност за участие в увеличение на капитала на дружеството. Всяко закупено право осигурява възможност за записването на седем от новите акции на фонда.

В петък правата на Парк АДСИЦ се търгуваха на нива между 1,41 и 1,42 лв., докато последната сделка с акциите на фонда бе сключена на 26 септември на цена от 1,20 лв.

Също днес ще се състои Общото събрание на акционерите на Холдинг Кооп Юг, на което ще се взема решение за учредяване на дружество със специална инвестиционна цел.

Книжата на холдинговото дружество приключиха петъчната борсова сесия на цена от 4,37 лв., а офертите останаха на ниво от 3,76 лв. купува и 4,50 лв. продава.

На 14 декември (сряда) е последната дата за сключване на сделки, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на акционерите на ЗПАД Булстрад-София. Самото събрание ще се проведе на 30 декември, като на него ще се вземе решение за увеличаване капитала на дружеството от 14,1 млн. лв. на 19,74 млн. лв. чрез издаване на нови 564 хил. броя акции с номинална и емисионна стойност 10.00 лв.

Срещу всяка придобита към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 0,4 нови акции по емисионна стойност десет лева. В петък се изтъргуваха 217 акции на дружеството в диапазона от 63-66 лв. за брой.

На същата дата ще стартира и търговията с правата на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ, даващи право в увеличение на капитала на дружеството. Издадени са 150 хил. лв., като всяко право дава възможност за записване на една акция от увеличението на капитала по емисионна стойност от един лев.

Първоначалната продажба на права ще се осъществи чрез смесен закрит аукцион от 9,30 до 11 часа на 14 декември, а вторичната търговия според съобщението на борсата ще може да се осъществява само до 13 часа на същия ден.

Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ предвижда да инвестира в имоти с бизнес и търговско предназначение, хотелско и жилищно предназначение, имоти със спортно и/или развлекателно предназначение и селскостопанска земя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още