IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

10:40 | 10.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

Сакскобургготски има половин милион по-малко

в. Сега

Симеон Сакскобургготски влезе във властта със спестявания от 4 441 000 лева, а към август 2005 г. са му останали 3 853 054 лв. Освен имотите, които той и сестра му успяха да си върнат досега, от тази година бившият премиер декларира, че двамата вече притежават и къщата в с. Баня от 10 000 кв. м.

Президентът Георги Първанов е декларирал, че няма промяна в имущественото си състояние. Главният прокурор Никола Филчев се е разделил с москвича си и е купил "Форд" за 8000 лв. Спестяванията му от 30 000 лв. са непокътнати.

По-висока такса смет за София от догодина

в. Сега

Такса смет в София ще поскъпне догодина, стана ясно на семинар за бюджета на общината. Предстои парламентът да повиши данъчните оценки на имотите с 30% от 2006 г. Заради това кабинетът призова общините да намалят промилите, за да не се повиши налогът за боклука.

Столичната община обаче ще запази сегашния размер на промила - около 2.50, обясни зам.-кметът Минко Герджиков. Това означава, че такса смет вероятно ще поскъпне с около 30%. Тази година от таксата се чакат 73 млн. лв. За 2006 г. обаче са заложени 85 млн. Герджиков оправда повишението с поскъпването на горивата.

Курортите искат туристическа полиция

в. Стандарт

Туристическа полиция във всеки курорт. Това поискаха фирмите от бранша на среща с вътрешния министър Румен Петков. Това е световна практика и подобни звена има дори в Малайзия, обясни шефката на "Балкантурист" Недялка Сандалска. Тя припомни, че туристическа полиция е имало и у нас преди 1989 г.

Създаването на подобно звено може да се уреди само със закон. Заетите в бранша са готови да съдействат за това. Пазителите на реда в курортите трябва да имат образование в сферата на туризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още