IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на БТК гласуваха за ползване на кредит до 350 млн. евро

Дружеството ще сключи договор със Ситибанк Н.А. (Citibank N.A.) в качеството й на упълномощен водещ организатор и с други заемодатели, избрани от Ситибанк Н.А. за кредитната линия

15:59 | 09.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на БТК гласуваха за ползване на кредит до 350 млн. евро

Акционерите на Българска телекомуникационна компания (БТК) са гласували за ползване на синдикирана кредитна линия от дружеството в размер до 350 млн. евро с шест годишен срок на изплащане, считано от сключването на съответния договор за кредитна линия, стана ясно след проведеното днес извънредно Общо събрание.

Дружеството ще сключи договор със Ситибанк Н.А. (Citibank N.A.) в качеството й на упълномощен водещ организатор и с други заемодатели, избрани от Ситибанк Н.А. за кредитната линия.

На събранието е взето решение дължимата лихва по главницата на дълга да бъде в размер на Euribor, определен за 6 месечен или по-кратък период, плюс разходите, плюс надбавка, варираща от 0.90% до 1.80%.

Кредитната линия е предназначена да рефинансира задълженията на БТК по договор за кредит. Тя трябва да осигури достъп до допълнително кредитиране с цел финансиране на изпълнението на бизнес програмата на дружеството.

Акционерите са решили още за предоставяне на обезпечение за изплащане на задълженията на дружеството по кредитната линия под формата на залог на съвкупност от активи на дружеството с нетна съвкупна балансова стойност, възлизаща на минимум 175% от общата сума на всички дължими от дружеството кредити към заемодателите по кредитната линия.

На днешното събрание от надзорния съвет е освободен от длъжност Камен Киров и в съвета е избрана Красимира Стоянова.

Днес бяха изтъргувани 111 897 акции на БТК на средна цена 9,80 лв., с 1,70% по-ниска от вчера.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 09.12.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още