IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнионлизинг получи заем от три милиона евро от ЕБВР

"Юнионлизинг" ЕАД е 100% собственост на Юнионбанк. От своят страна ЕБВР притежава 15% от капитала на Юнионбанк

14:48 | 09.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Юнионлизинг получи заем от три милиона евро от ЕБВР

"Юнионлизинг" ЕАД получи заем от три милиона евро от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), като договорът бе подписан от представители на двете институции днес. Заемът е със срок до 7 години, като средствата от него ще се използват за подпомагане и финансиране на проекти на микро-, малки и средни предприятия в България.

"Кредитната линия е естествено продължение на сътрудничеството, което имаме с Юнионбанк, в която сме акционер и кредитор," каза след подписването на договора представителя на ЕБВР за България Джон Шомел-Доу.

"Юнионлизинг" ЕАД е 100% собственост на Юнионбанк. От своят страна ЕБВР притежава 15% от капитала на Юнионбанк.

"Подписаният днес договор ще подпомогне оперативната дейност на "Юнионлизинг" и утвърждаването на дружеството като едно от водещите на българския пазар," каза изпълнителният директор Росен Мишев.

"Юнионлизинг" предлага пет лизингови програми - индустрия, строителна механизация, транспорт, земеделие и медицина. Подпомагането на включените в програмите компании е до 25 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още