IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекъсване в IP мрежата на БТК затрудни достъпа до Интернет

незабавната проверка на случая е установила, че е имало прекъсване на връзките с някои сървъри извън България и дори служителите на БТК са били засегнати

16:02 | 08.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Прекъсване в IP мрежата на БТК затрудни достъпа до Интернет

Тази сутрин беше регистрирано необичайно прекъсване в IP мрежата на Българската телекомуникационна компания (БТК), което оказа влияние върху някои от предоставяните продукти на компанията в отделни райони на страната, съобщиха от компанията. Домашни и бизнес клиенти, както и някои институции имаха временни затруднения при достъпа до Интернет страници, разположени на сървъри извън територията на страната.

След първия сигнал в 10.47 ч сутринта, нашите екипи направиха всичко необходимо, за да възстановят високото качество на услугите ни. В резултат на това за по-малко от 20 минути връзките бяха възстановени”, обясни Питър Ковел, главен директор “Експлоатация на фиксираната мрежа”.

Според Ковел незабавната проверка на случая е установила, че е имало прекъсване на връзките с някои сървъри извън България и дори служителите на БТК са били засегнати.

Като българска компания, която се стреми да поддържа високи стандарти на своите продукти, БТК се извинява на своите клиенти за причиненото неудобство. В момента всички услуги на компанията функционират нормално“, се казва още в съобщението на компанията.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още