IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димана Ранкова: Законът е ясен по случая БТК

Към настоящия момент има само споразумение за покупка на акциите на Адвент във Вива Венчърс от Новатор и все още няма промяна в собствеността, уточни Ранкова

15:37 | 07.12.05 г.
Димана Ранкова: Законът е ясен по случая БТК

Законът е ясен, че трябва да се отправи търгово предложение при промяната на контрола в дадено дружество, било то пряко, чрез свързани лица или непряко“, каза зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Димана Ранкова на пресконференция в сградата на регулаторния орган.

Тя уточни, че към настоящия момент има само споразумение за покупка на акциите на Адвент във Вива Венчърс от Новатор и все още няма промяна в собствеността.

На 5 декември Комисията за финансов надзор е изпратила искането си до БТК да предостави информация за акционерната структура на БТК и всички обстоятелства около споразумението между Новатор и Адвент. Даден е срок за отговор от два дни, като отговорът трябва да бъде изпратен и до БФБ-София, която да го оповести чрез бюлетина си.

Ако контролът над БТК бъде променен и не бъде отправено търгово предложение, следват административна санкция и отпадане правото на глас на придобитите акции, уточни Димана Ранкова.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 07.12.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още