IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дарик Имоти България придоби 6,56% от Бенчмарк Фонд Имоти

Прехвърлянето е отразено в Централния депозитар на 6 декември 2005 г

15:13 | 07.12.05 г.
Дарик Имоти България придоби 6,56% от Бенчмарк Фонд Имоти
Дарик Имоти България АД е придобило 512 хил. акции, представляващи 6,56 на сто от капитала на Бенчмарк Фонд Имоти АДСИЦ, се посочва в съобщение на БФБ-София.

Прехвърлянето е отразено в Централния депозитар на 6 декември 2005 г.

В края на миналия месец Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия обикновени акции, издадена от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ. Емисията е в размер на 15,6 млн. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 1,50 лв. всяка. Емисията е издадена съгласно решение на Съвета на директорите на дружеството за увеличение на капитала му от 7,8 млн. лв. на 23,4 млн. лв.

Главната цел на увеличението на капитала е изграждане на търговско – административен център в София, намиращ се на бул. „Цариградско шосе” между шоурума на Тойота и хотел Експо.

Дарик Имоти България АД е с предмет на дейност хотелиерство, ресторантьорство, продажба на стоки от внос и местно производство, външноикономическа дейност и др. Според регистъра Apis собственици на дружеството са Радосвет Радев, Албена Радева и Денислав Йонов.

Днес бяха изтъргувани 50 броя от книжата на Бенчмарк Фонд Имоти на цена от 1,60 лв., или с 0,63 на сто по-високо ниво от вчера.


Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още