IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БФБ-София регистрира за търговия облигациите на Софарма и ОББ

13:59 | 07.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
БФБ-София регистрира за търговия облигациите на Софарма и ОББ

Съветът на директорите на БФБ – София регистрира за търговия емисии облигации на Софарма и Обединена българска банка, съобщиха от борсата.

Общият размер на емисията на Софарма е 5 млн. евро, като облигаците са 5 000 броя обикновени, лихвоносни, необезпечени, всяка с номинал от 1000 евро. Емисията е с матуритет от 3 години, като годишната доходност е равна на 6-месечния Euribor + 3%. Погасяването на заема ще става чрез пропорционално амортизиране, на 3 равни вноски – 33,33% от общия номинал на емисията - всяка, дължими на датите на последните 3 лихвени плащания. Лихвените плащания са през 6 месеца.

Емисията, която е първа по ред за емитента, е регистрирана на „Официален пазар на облигации“ с борсов код BSFARM.

Облигациите на ОББ са с обща номинална стойност от 80 млн. лв. (80 000 броя, всяка една с номинал от 1000 лв.), матуритет от 3 години и годишен лихвен процент от 3,55%. Лихвените плащания се извършват на всеки 6 месеца, а погасяването на заема е еднократно на датата на падежа.

Емисията е регистрирана за търговия на „Неофициален пазар на облигации“ с борсов код BUBB2 и е трета по ред, издадена от дружеството.

Дата на въвеждане за търговия на двете емисии ще бъде обявена в борсовия бюлетин след подписване на договорите за регистрация между борсата и емитентите и заплащане на таксата за регистрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още