IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Катауи: Българските компании трябва да бъдат подготвени за конкуренцията

Днес на среща с представители на стопанските и бизнес организациите в нашата страна Катауи ще изнесе лекция на тема "Какви са промените в Европейския съюз през последните години и къде е мястото на България в тях"

14:50 | 06.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
М. Катауи: Българските компании трябва да бъдат подготвени за конкуренцията

Най-важният проблем, който трябва да решат по-голяма част от българските компании е конкурентноспособността, каза на пресконференция днес Мария Ливанос Катауи, която до юли 2005 г. бе генерален секретар на Международната търговска камара (ICC). „В сегашния свят на глобализация е важно да бъдеш подготвен за конкуренцията, защото дори и малките грешки биват наказани“, каза Катауи.

Днес на среща с представители на стопанските и бизнес организациите в нашата страна Катауи ще изнесе лекция на тема "Какви са промените в Европейския съюз през последните години и къде е мястото на България в тях". На лекцията тя ще засегне въпросите за ролята на инвестициите и по-специално вътрешните, средата за развитие на стопанска дейност, опасностите от прекалена регулация, положителният ефект от приватизацията, както и за подготовката на младите хора.

"Аз няма да кажа разтърстващи новини, а по-скоро ще се опитам да изложа идеите, които биха помогнали на българския бизнес, както и на страната като цяло в бъдещото й членство в ЕС," каза Катауи. Според нея бизнес общността трябва да работи съвместно с правителството по по-голяма част от проблемите и по този начин могат да бъдат постигнати впечатляващи успехи.

Катауи вече се е срещнала с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, а днес ще има срещи със заместник-министъра на икономиката Нина Радева и със заместник-министъра на външните работи Евгения Колданова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 06.12.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още