IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦКБ не даде шанс на конкурентите си

Средствата от увеличението на капитала на банката ще бъдат използвани за увеличаване и преструктуриране на кредитния портфейл, като се наблегне на потребителското и ипотечното кредитиране

13:52 | 06.12.05 г.
ЦКБ не даде шанс на конкурентите си

Централна кооперативна банка не остави шанс на конкурентите си по време на днешния закрит аукцион за продажбата на 573 055 броя неизползвани права от увеличението на капитала. Банката предложи най-висока цена от 2,25 лв. за право и успя да грабне цялата бройка.

Срещу две права може да бъде записана една акция от увеличението на капитала на банката, което означава, че клиент на банката ще може да запише 0,59 на сто от новия капитал на ЦКБ.

Средствата от увеличението на капитала на банката ще бъдат използвани за увеличаване и преструктуриране на кредитния портфейл, като се наблегне на потребителското и ипотечното кредитиране.

По време на днешната борсова сесия бяха изтъргувани малко над 12 хил. броя от книжата на банката, като средната цена отбеляза повишение от 2,8% до 5,51 лв., т.е. платената цена за правата е еднаква с борсовата.

Свързани компании:

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още