IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК инвестира 10 млн. лв. за IDSL и центрове за услуги по Черноморието

Проектът цели подпомагане на туристическия бизнес и предлагане на добри комуникации както за чужденците през лятото, така и за домашните абонати

13:28 | 06.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК инвестира 10 млн. лв. за IDSL и центрове за услуги по Черноморието

Инвестицията в проекта "Черноморски бряг" ще надхвърли 10 милиона лева, каза днес на пресконференция в Бургас Денис Уолах, главен изпълнителен директор на Българската телекомуникационна компания (БТК), цитиран от Dnes.bg. Проектът включва предоставяне на IDSL (ISDN Digital Subscriber Line) в още няколко курортни градчета в Бургаско, изграждането на центрове за услуги по морето и кабелизирането на новопостроени сгради за предоставяне на телекомуникации.

"Ние сме подготвени за евентуални нови строежи по брега", допълни Филко Михайлов, регионален директор "Експлоатация-Изток" в дружеството. Той уточни, че компанията прави всичко възможно да проучва къде точно ще се изграждат нови жилищни сгради, за да може кабелите да се полагат предварително.

"Проектът цели подпомагане на туристическия бизнес и предлагане на добри комуникации както за чужденците през лятото, така и за домашните абонати", каза още Денис Уолах. Главният изпълнителен директор на БТК съобщи, че до края на следващата година Бургас изцяло ще бъде цифровизиран. Все още остават два жилищни комплекса в града, където голяма част от домашните абонати са на аналоговия принцип. 

Денис Уолах каза още, че предстои предоставянето на услугата  IDSL в Южните Родопи.

Днес бяха изтъргувани 28 490 акции на БТК на средна цена 10 лв., с 0,30% по-висока от вчера.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още