IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акции на ЕМКА отново ще се продават на аукцион

ЕМКА АД е специализирана в производство и продажба на кабели и проводници, инженерингова дейност в областта на кабелното производство

11:55 | 05.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акции на ЕМКА отново ще се продават на аукцион

Акциите на ЕМКА отново ще се продават на смесен закрит аукцион на Българска фондова борса - София, става ясно от съобщение на борсата. Този път за продажба се предлагат общо 6650 акции, представляващи 1,5% от капитала на севлиевското дружество, разделени на пет партиди по 1330 акции.

Акциите ще се продават от 9 декември до 15 декември. Лимитираната цена на една партида е 40 166 лв., или по 30,20 лв. на акция. Поръчката е за сметка на клиенти, а продажбите ще се обслужват от ИП "Позитива".

Досега на пет подобни аукциона бяха предлагани за продажба акции на ЕМКА, последният от които от 25 август до 9 септември. От дружеството, борсата и инвестиционния посредник обаче не са съобщили дали има продадени акции досега. При предходните аукциони се предлагаше само една пазарна партида, с различен брой акции, които представляваха около пет на сто от капитала на дружеството. Последната цена на такъв аукцион бе 28 лв. на акция.

ЕМКА АД е специализирана в производство и продажба на кабели и проводници, инженерингова дейност в областта на кабелното производство. Фирмата е единствен производител на територията на България на емайлирани медни проводници, кръгли и правоъгълни медни и алуминиеви проводници с хартиена, стъкловлакнеста и фолийно–влакнеста изолация.

Според неконсолидирания отчет дружеството има печалба от 1,64 млн. лв. за първото деветмесечие на тази година срещу загуба от 301 хил. лв. за същия период на миналата година.

До момента няма сделки с акции на дружеството, а офертите са на нива от 18,80 лв. купува и 19,50 лв. продава.

Свързани компании:

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още