IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аукционите на ЦКБ, Випом и Интеркапитал Пропърти – акцент на седмицата

В първия ден от следващата седмица ще се проведе Oбщото събрание на Холдинг Кооп-Юг АД, на което ще се вземе решение за учредяване на дружество със специална инвестиционна цел

09:39 | 05.12.05 г.
Аукционите на ЦКБ, Випом и Интеркапитал Пропърти – акцент на седмицата
Днес от 9,30 ч. ще стартира закрит аукцион за продажбата на 750 хил. права, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелоплънт АДСИЦ. Към настоящия момент капиталът на фонда е 2,5 млн. лв. като основни акционери са ХД Пътища с 35%, а Бриджит Респо е с 15 на сто.

Също днес (5 декември) ще се проведат Oбщите събрания на Синергон Холдинг АД и Напредък Холдинг АД, на които ще се гласуват съответно издаването на облигационен заем и авалирането на запис на заповед в размер на 5,6 млн. евро. Книжата на двата холдинга приключиха петъчната сесия на нива от 5,94 и 2,20 лв.

На 6 декември 2005 г. (вторник) ще се проведе отложеното от 30 септември Общо събрание на Явор АД-Варна, на което ще се вземе решение за продажбата на 14 декара земя в широкия център на Варна.

Последна сделка с акциите на дружеството бе сключена на 23 ноември на цена от 6,01 лв. Офертите по позицията към момента са на нива от 6 лв. купува и 7 лв. продава.

Също във вторник ще се състои аукцион за продажбата на 573 055 броя незаписани права от увеличението на капитала на ТБ Централна Кооперативна Банка АД. Акциите на банката приключиха изминалата седмица на ниво от 5,36 лв., или с 4,28 на сто по-скъпо от преди седмица.

На 6 декември е и последната дата за продажбата на 20 хил. акции, или 6,69 на сто от капитала на Випом АД, които се предлагат на смесен закрит аукцион.

Пакетът е разделен на 40 пазарни партиди, като лимитираната цена за една партида е 5000 лв., или 10 лв. за акция. Акциите на видинския производител на помпи и помпени модули приключиха седмицата на ниво от 7,10 лв.

На 8 декември (четвъртък) ще се състои Общото събрание на Руен Холдинг АД-Кюстендил, като основна точка в дневния ред е приемане на решение за продажба на акции от капитала на Успех АД, гр. Луковит.

Последна сделка с акциите на холдингово дружество бе сключена на рекордната цена от 2,80 лв. Офертите по позицията са на нива от 2,20 лв. купува и 3,20 лв. продава.

Само ден по-късно, на 9 декември (петък) ще се проведе Общото събрание на Българска телекомуникационна компания, на което ще се гласува за ползване на синдикирана кредитна линия от дружеството в размер до 350 млн. евро с шестгодишен срок на изплащане, както и за промени в органите на управление.

Книжата на телекома приключиха последната търговска сесия на ниво от 10,01 лв.

Също на 9 декември е последната дата за сключване на сделки с акциите на Пловдив Юрий Гагарин и Благоевград БТ, в резултат на които приобретателят ще има право на глас в Общото събрание. Самите събрания ще се проведат две седмици по-късно, като на тях ще се вземат решения за избирането на нов Съвет на директорите.

Акциите на двете тютюневи дружества приключиха петъчната сесия на нива от 25 и 93 лв.

В първия ден от следващата седмица ще се проведе Общото събрание на Холдинг Кооп-Юг АД, на което ще се вземе решение за учредяване на дружество със специална инвестиционна цел. Книжата на холдинговото дружество приключиха последната търговска сесия на средна цена от 3,40 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още