IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:25 | 05.12.05 г.
Преглед на печата

Държавна компания може да дострои аутобаните

3.65 млрд. евро ще струва довършването на всички магистрали у нас

в. Сега

Ново държавно-инвестиционно предприятие може да поеме доизграждането и стопанисването на някои от магистралите - това е една от идеите, които обсъждат експерти от министерствата на финансите и на регионалното развитие заедно с чужди консултанти. Работният екип тепърва ще изготви анализ, но вече е ясно, че доизграждането на магистралния пръстен в България ще струва около 3.65 млрд. евро.

"Не бива да залитаме и да дадем всичко на концесия", заяви пред "Сега" зам.-министърът на регионалното развитие Димчо Михалевски. Той обясни, че готвеният анализ ще бъде представен за одобрение "на най-високо политическо ниво".

“България ер” пуска евтини билети

Превозвачът ще конкурира автобусите с билети на ниски цени в последните минути

в. Стандарт

"България ер" започва продажба на билети с различни цени по една и съща редовна линия. Това заяви новият изпълнителен директор на компанията Златин Съръстов. Цената ще е до 4-5 пъти по-висока или по-ниска от сегашната в зависимост от това кога се извършва продажбата на билета спрямо датата на полета. Колкото по-рано се купува билетът, толкова по-евтин ще е той. Това е елемент от тарифната политика на нискоразходните авиокомпании, обясни Съръстов.

Пръстени и гривни поскъпват всеки ден

в. Стандарт

Златарите вдигат всеки ден цените на накитите, за да догонят борсовата стойност на жълтия метал. Преди котировките се вдигаха с един пункт за месец, а сега - с по 10, коментира Петко Ненчев, собственик на пловдивския златарски магазин "Версай". Всяко ателие под тепетата вече е оборудвано с телевизор, на който се следи движението на борсата, за да актуализират цените на бижутата. Почти двойно е увеличението на грам необработено 14-каратово злато - то поскъпна от $5 на $9,5 през последните дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 05.12.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още