IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК: Не се налага актуализация на цените за необвързан достъп

По своя инициатива БТК е направила вътрешен финансов анализ на актуалните разходи по предоставянето на достъпа до абонатната линия на БТК, съобщиха още от компанията

11:22 | 04.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК: Не се налага актуализация на цените за необвързан достъп
Българската телекомуникационна компания (БТК) е уведомила с писмо Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), че не счита за необходимо да има промяна на одобрените от КРС цени за необвързан достъп до абонатната линия. По своя инициатива БТК е направила вътрешен финансов анализ на актуалните разходи по предоставянето на достъпа до абонатната линия на БТК, в съответствие с утвърдената от КРС Система за определяне на разходите по елементи, съобщиха от компанията.

Анализът на разходите е показал, че действащите към момента цени за предоставяне на тези услуги на практика се припокриват. Всички цени, при които БТК предоставя необвързан достъп до абонатната линия, са одобрени от КРС заедно с Типово предложение на договор за необвързан достъп до абонатната линия на БТК.

БТК е предложила споразумение на Сдружението за електронни комуникации (СЕК), което дава възможност на членовете на Сдружението да предлагат продуктите за високоскоростен достъп до интернет БТК ADSL на крайни клиенти, като по този начин алтернативните оператори ще имат достъп до абонатната линия на БТК.

От компанията припомнят, че сега действащото типово предложение е влязло в сила от 1 януари 2005 година, като цената е трябвало да бъде разходоориентирана и да не бъде субсидирана с приходи от други дейности. Вече близо една година дейността се осъществява на равнопоставен и прозрачен принцип, развивайки конкуренцията и либерализацията на телекомуникационния пазар в България, се казва още в съобщението на БТК.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още