IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индийски конгломерат планира навлизане на българския IT пазар

Приходите на компанията “TATA Group”, която се интересува от нашата страна, възлизат на 17,8 млрд. долара за фискалната 2004-05 г.

17:01 | 02.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Индийски конгломерат планира навлизане на българския IT пазар
Най-големият и финансово стабилен конгломерат в Индия “ТАТА Group” се е запознал с възможностите за общ бизнес и джойнт-венчър в България в областта на информационните технологии. Това стана ясно след приключилото официално тридневно посещение на делегация на Министерство на икономиката и енергетиката, водена от зам.-министър Корнелия Нинова, в Делхи, Индия.

Договорено е представители на конгломерата да участват в бизнес делегация при втората сесия на Смесения българо-индийски комитет за информационни технологии в София през 2006 г.

Очаква се ръководни служители от “TATA Group” да посетят България и на място да се запознаят с възможностите за съвместен бизнес и условията за инвестиране.

В “TATA Group”, която е основана в средата на 19 в., влизат общо 93 компании от различни сектори – информационни системи и комуникации, инженеринг, услуги, енергия, потребителски стоки, химическа индустрия. Приходите на компанията за фискалната 2004-05 г. възлизат на 17,8 млрд. долара, което се равнява на около 2,8 на сто от БВП на страната.

Интерес към възможностите за инвестиции в областта на високите технологии са проявили и други водещи индийски компании. Атрактивни за индийските инвеститори са още стоманодобивът, текстилната и хранително-вкусовата промишленост, земеделието и търговията с кожи.

Индийската страна ще окаже съдействие за насърчаване на изграждането на соларна електроцентрала в гр. Ахтопол, допълват от икономическото министерство. Министерство на търговията и индустрията на Индия пък е поело ангажимент да съдейства за участието на индийски компании им в „Международния пролетен панаир – Пловдив, 2006 г.”
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още