IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ разреши на две чужди компании да придобият по 10% от ПИБ

Имената на двете компании се срещат в отчета на ПИБ, като там се упоменава, че банката е сключила с тях през 2003 и 2004 г. общо пет споразумения за подчинен срочен дълг

15:53 | 02.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
БНБ разреши на две чужди компании да придобият по 10% от ПИБ

Гроут Мениджмънт Лимитид” (Growth Management Limited), със седалище на Англо – Нормандски острови и „Хилсайд Апекс Фънд Лимитид” (Hillside Apex Fund Limited), със седалище на Каймановите острови, могат да придобият поотделно пряко акционерно участие от по 10% от капитала на „Първа инвестиционна банка” АД (ПИБ), съобщиха от БНБ.

Разрешението е издадено от подуправителят на БНБ, ръководещ управление “Банков надзор” Емилия Миланова, на основание чл. 19, ал. 1 от Закона за банките, във връзка с чл. 23 от Наредба № 2 на БНБ.

Имената на двете компании се срещат в отчета на ПИБ, като там се упоменава, че банката е сключила с тях през 2003 и 2004 г. общо пет споразумения за подчинен срочен дълг. Всички заеми по споразуменията са издадени по английското законодателство и ресурсът е привлечен от източници извън България.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД- трета емисия(5F4B)

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД- втора емисия(5F4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още