IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аукцион за 573 хил. права на ЦКБ ще се проведе във вторник

Срещу две права може да бъде записана една акция от увеличението на капитала на банката

12:07 | 02.12.05 г.
Аукцион за 573 хил. права на ЦКБ ще се проведе във вторник
На 6 декември (вторник) ще се проведе аукцион за продажбата на незаписаните права от увеличението на капитала на ТБ “Централна Кооперативна Банка” АД, се казва в съобщение на БФБ-София.

Общият капитал на Централна Кооперативна Банка е 32,338 млн. акции и срещу тях бяха издадени 32,338 млн. права. За 573 хил. от тях не са били записани акции и тези права ще бъдат предложени служебно на търг с цел да се намерят инвеститори, които да заплатят новите акции и увеличението да се изпълни.

Средствата от увеличението на капитала на банката ще бъдат използвани за увеличаване и преструктуриране на кредитния портфейл, като се наблегне на потребителското и ипотечното кредитиране.

Срещу две права може да бъде записана една акция от увеличението на капитала на банката. Днес бяха изтъргувани 80 хил. броя от акциите на банката на цена от 5,36 лв., или с 1,13% по-скъпо от вчера.

Свързани компании:

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още