IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОББ държи 20% от пазара на ипотечни кредити

Активите на ОББ са 3,012 млрд. лв.

10:41 | 02.12.05 г.
ОББ държи 20% от пазара на ипотечни кредити

ОББ е на второ място в ипотечния кредитен сегмент с 20% пазарен дял. Това заяви Милена Жеркова, специалист, Дирекция "Продажби", "Банкиране на дребно", в Обединена българска банка (ОББ) по време на презентацията „Възможности за сътрудничество с агенции за недвижими имоти и строителни“ на изложението „Финанси за всеки“.

Тя представи новата схема на работа с агенциите и строителните компании, чрез която клиентът, желаещ кредит, не трябва да ходи до банката, а цялата процедура става чрез строителната компания.

При подобен метод, влизаща в категорията кандидатстване за кредит на зелено, се отпускат до 80% от стойността на оценката на имота, като отпускането става поетапно в зависимост от строежа.

Кандидатурата за кредит се одобрява за един ден, добави Жеркова.

Активите на ОББ са 3,012 млрд. лв., а кредитният портфейл - 1,958 млрд. Банката има 957 197 клиенти, 124 клона в 77 града в цялата страна и притежава 24% от банкоматите в България.

Още от "Финанси за всеки":

Реалната версия на Delta Broker се очаква до края на годината

Активите на ОББ Балансиран фонд достигнаха над 4 млн. лв. към ноември

Над 90% от предлаганите от TBI България продукти са за масовия потребител

Първото финансово изложение в България отвори врати

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още