IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН с окончателен отказ на проспекта за IPO на София Комерс и СТС Финанс

Окончателен отказ е наложен и на проспект за първично публично предлагане на емисия акции на “СТС Финанс” АД, гр. Габрово

17:13 | 30.11.05 г.
КФН с окончателен отказ на проспекта за IPO на София Комерс и СТС Финанс

Комисията за финансов надзор (КФН) наложи окончателен отказ за потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на емисия привилегировани акции на “София Комерс – Заложни къщи” АД, гр. София, съобщиха от комисията.

Основен акционер в София Комерс – Заложни къщи е Тодор Вачев с 23,5% от капитала, докато Калоян Ленков и Йоско Хинков притежават съответно 15,47 и 10,35 на сто.

Окончателен отказ е наложен и на проспект за първично публично предлагане на емисия акции на “СТС Финанс” АД, гр. Габрово. Предметът на дейност на СТС Финанс е сделки по чл. 54, ал. 1, т.1, 3 и 4 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа на територията на България – сделки с ценни книжа за чуда сметка и посредничество за сключване на такива сметки. Четири физически лица – Деян Тодоров, Иван Лесев, Мирослав Хинков и Росимир Матеев притежават по ¼ от капитала.

Също днес заместник-ръководителят на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност Димана Ранкова издаде одобрение на “Сиона” ЕООД да придобие пряко 20 на сто от гласовете в Общото събрание, съответно 440 броя акции, от капитала на ИП “Булекс Инвест” АД, гр. Варна, представляващи участие, което му дава възможност за контрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още