IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на СГАМ Фонд започват да се продават в България през декември

Проспектът на "СГАМ Фонд" е потвърден от Комисията за финансов надзор с решение от 11 май тази година

10:01 | 30.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на СГАМ Фонд започват да се продават в България през декември

Публичното предлагане на акции на инвестиционно дружество от отворен тип "СГАМ Фонд" в България ще започне в началото на декември, става ясно от съобщение в "Държавен вестник". Дружеството е със седалище в Люксембург.

СГАМ (SGAM) е съкращение на SG Asset Management, дъщерно дружеството на банката Сосиете Женерал. Дружеството SG Asset Management е създадено през 1997 г.

Проспектът на "СГАМ Фонд" е потвърден от Комисията за финансов надзор с решение от 11 май тази година. Този фонд се състои от няколко инвестиционни отдела, наричани подфондове. Всеки подфонд представлява отделен портфейл от активи и серия от акции. Акциите във всеки подфонд се разделят на различни класове с оглед различни условия за покупка и обратно изкупуване и/или различните такси и плащания, които се дължат във връзка с тях, както и с тяхната насоченост към определени видове инвеститори.

У нас ще се предлагат акции от седем подфонда. Всички акции, които ще се предлагат в България, са акции с капитализация, т.е. те не дават право на дивидент, а вместо това доходите от всяка акция се капитализират и увеличават стойността на акцията.

Емисионната стойност на акция от всеки подфонд е равна на нетната стойност на активите на акция от съответния подфонд за съответния клас, увеличена с таксата за покупка. Инвеститорите в България могат да придобиват акции в "СГАМ Фонд", като използват услугите на банка "Сосиете Женерал Експресбанк" - АД, като финансов агент на "СГАМ Фонд".

"СГАМ Фонд" е третото чуждо дружество, което ще предлага акции у нас. До момента HVB Банк Биохим АД предлага на българските инвеститори книжа на няколко подфонда, управлявани от УД "Капитал инвест", а Булбанк предлага Пайъниър фондове (Pioneer Funds).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още