IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 7 декември ще се предлагат дяловете на Елана балансиран евро фонд

18:27 | 29.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
От 7 декември ще се предлагат дяловете на Елана балансиран евро фонд

От 7 декември ще започне публичното предлагане на дялове на "Елана балансиран евро фонд", става ясно от съобщение в Държавен вестник. Дяловете ще могат да се купуват от гишетата на управляващото дружество "Елана Фонд Мениджмънт".

Номиналната стойност на един дял е 100 лв. Емисионната стойност на един дял се изчислява, като към нетната стойност на активите на един дял се прибавят разходите по емитирането на един нов дял в размер 0,5%.

"Елана балансиран евро фонд" е първият договорен фонд на Елана, създаден след промените в Закона за публично предлагане на ценни книжа, регламентиращи дейността на договорни (взаимни) фондове. Инвестиционната политика на фонда ще следва традициите на Елана Балансиран евро портфейл, което предполага доходността на фонда да е в рамките на постигнатата при Елана Балансиран евро портфейл за последните 3 години. "Елана балансиран евро фонд" ще инвестира до 60% от активите си в акции на компании, търгувани на Българска фондова борса.

"Елана балансиран евро фонд" ще бъде шестият договорен фонд, който започва да предлага дялове. Досега такива предлагат "Сентинел Принсипал", "Сентинел - Рапид" и "Ти Би Ай  Динамик". От 1 декември започва предлагането на дялове на "ДСК Стандарт" и "ДСК Балансиран фонд". Досега Комисията за финансов надзор е дала разрешение за управление на общо девет договорни фонда.

Свързани компании:

ДФ Ти Би Ай Динамик(5TBB)

ДФ ЕФ Принсипал(SPKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още