IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Св. св. Константин и Елена холдинг издаде облигации за 5 млн. евро

Средствата от емисията ще се използват за ново строителство, както и за обновяване на сега съществуваща база на холдинга

16:05 | 29.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Св. св. Константин и Елена холдинг издаде облигации за 5 млн. евро

"Св. св. Константин и Елена холдинг" - АД - Варна обяви, че е сключен петгодишен облигационен заем в размер на 5 млн. евро, става ясно от съобщение в "Държавен вестник". Годишната лихва по заема е 7,5%, а датата на емисията е 18 ноември. Лихвените плащания са на шест месеца, а главницата ще се плати еднократно на падежа.

Водищ мениджър на емисията е Централна кооперативна банка (ЦКБ), а комениджър - ИП "Евро финанс". Предлагането на облигациите е осъществено чрез частно пласиране. Първото Общо събрание на облигационерите ще се проведе на 9 декември.

"Средствата от емисията ще се използват за ново строителство на две жилищни сгради с апартаменти и един хотел на първа линия в курорта Св. св. Константин и Елена," каза за Investor.bg Сава Стойнов, директор на дирекция "Анализ и управление на риска" в ЦКБ. Емисията ще бъде регистрирана за вторична търговия на фондовата борса, каза още Стойнов.

Съветът на директорите на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" е овластен да издаде облигации за общо 10 млн. евро, което означава, че в скоро време може да се очаква емитирането на още една емисия с номинал пет милиона евро.

Нетната неконсолидирана печалба на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" за първите девет месеца е 843 хил. лв., което представлява увеличение от 11,4% спрямо същия период на миналата година.

Днес нямаше сделки с акции на дружеството, а вчера бяха изтъргувани 100 акции на средна цена 19,48 лв.

*Авторът притежава акции на дружеството

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още