IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДФ „Земеделие” отпуска допълнителни 2,87 млн. лв. за есенната кампания

11:54 | 28.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
ДФ „Земеделие” отпуска допълнителни 2,87 млн. лв. за есенната кампания
Държавен фонд „Земеделие” предоставя допълнително 2,873 млн. лв. за финансиране на есенната кампания, реши на свое заседание УС на фонда. Сумата е осигурена чрез преразпределение на утвърдения ресурс по финансови линии с изтекъл краен срок на договаряне на средствата, съобщиха от Министерство на земеделието и горите.

От тази сума 1,673 млн. лв. се се предоставят за субсидиране на тези зърнопроизводители, които са подпомогнати по Целевия кредит за закупуване на минерални торове за производство на пшеница, реколта 2006 г. С тези средства се дава допълнителна безвъзмездна помощ в размер на 0,65 лв./дка, което е около 26% спрямо получения краткосрочен кредит в размер на 2,50 лв. на декар.

Земеделските производители ще получат средствата, чрез анексиране на сключените вече договори по Целевия кредит за закупуване на минерални торове и ще кандидатстват за получаване на субсидията със същите площи, за които са сключили договор за кредит. Срокът за изплащане на субсидията е 20 декември 2005 г.

За удовлетворяване на всички постъпили заявки за финансова подкрепа по Целевата субсидия за подпомагане на есенната кампания по сеитбата на пшеница, реколта 2006 г. съгласно ПМС от 21.09.2005 г., се предоставят 1,2 млн. лв. По тази финансова линия Фондът финансира част от разходите за сеитба на пшеница, реколта 2006 г. и предоставя на земеделските производители 2,00 лв. на декар. С решение на УС на ДФ „Земеделие”, като краен срок за усвояване на допълнителните средства е определена датата 20 декември 2005 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още