IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УниКредито притежава чрез свързани лица дялове от ДЗИ и ДЗИ Банк

УниКредито не притежава пряко акции от двете български дружества

17:12 | 24.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
УниКредито притежава чрез свързани лица дялове от ДЗИ и ДЗИ Банк

УниКредито Италиано С.п.А. е придобило чрез свързани лица 503 712 акции, представляващи 13,05% от капитала на ДЗИ АД и 12 414 300 акции (24,84%) от ДЗИ Банк АД, съобщи днес Българска фондова борса - София. Според съобщението прехвърлянето на акциите е станало на 17 ноември. УниКредито не притежава пряко акции от двете български дружества.

Това най-вероятно са пакетите, притежавани от Bank Austria Creditanstalt AG- Австрия. В началото на тази седмица успешно бе финализирана обмяната на акции между UniCredit и акционерите на HVB Group (93.93 процента от акционерите са приели офертата). В състава на HVB Group влиза и Bank Austria.

Bank Austria Creditanstalt AG придоби 10% от ДЗИ АД и 25% от ДЗИ Банк АД в средата на март тази година. Тогава Bank Austria записа акциите в търговския си портфейл и издаде едногодишни варанти на Dritter Markt на Виенската фондова борса. От банката тогава съобщиха, че списъкът на купувачите на варантите включва значими портфолио инвеститори от Европа и Великобритания.

По-късно през март стана ясно, че от австрийската банка са придобили още акции от ДЗИ и са продали част от акциите от ДЗИ Банк.

Днес акциите на ДЗИ се търгуваха на средна цена 77,71 лв., с 1,2% по-висока от вчера, а книжата на ДЗИ Банк се разменяха на 3,31 лв. средно, с 1,19 на сто по-ниско от сряда.

Новата UniCredit Group е представена от три банки в България - Булбанк, HVB Bank Biochim (“Ейч Ви Би Банк Биохим”) и Хеброс Банк, като общите активи на тези банки са 6,45 млрд. лв. (3,3 млрд. евро) към края на септември.

Свързани компании:

ЗПАД ДЗИ АД(6D5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още