IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плащаме сметките за ток и парно чрез SMS

При възникване на сметка за плащане клиентът получава SMS, който съдържа разполагаемата сума по картата, дружеството, към което е възникнала сметка за плащане, размерът на сметката и код за плащане

12:59 | 23.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Плащаме сметките за ток и парно чрез SMS

Транскарт” АД въведе плащане на сметки за комунални услуги чрез изпращане на SMS, обявиха от дружеството. До момента клиентите на компанията можеха да покриват сметките си за ток, парно, вода, мобилен и стационарен телефон автоматично или след потвърждение.

При автоматичните плащания, картодържателите правят еднократна регистрация в Интернет страницата на компанията или в центъра за обслужване на клиенти и посочват кои услуги да бъдат заплащани автоматично от тяхно име чрез кредитната им карта. Заплащането на битовите разходи може да става и след изрично потвърждение от страна на клиента, чрез персоналната му страница в Интернет страницата на компанията.

От ноември 2005 г. картодържателите могат да нареждат плащане на сметки чрез изпращане само на един SMS. Това става след безплатна регистрация за услугата в Интернет страницата на Транскарт или с обаждане в центъра за обслужване на клиенти.

При възникване на сметка за плащане клиентът получава SMS, който съдържа разполагаемата сума по картата, дружеството, към което е възникнала сметка за плащане, размерът на сметката и код за плащане.

Сметката ще бъде платена, когато картодържателяt върне, отново чрез SMS, кода за плащане.  Транскарт потвърждава, че сметката е платена, веднага след като това стане факт. SMS-ът, който клиентът изпраща, се таксува без увеличение на цената, а за двете съобщения от Транскарт картодържателят заплаща 12 ст.

В началото на 2006 г. “Транскарт” АД ще започне издаването на кобрандираната международна кредитна карта Транскарт JCB. JCB е една от петте най престижни международни кредитни карти наред с VISA, MasterCard, Diners Club и AMEX. Кредитните карти JCB са традиционни в целия свят и са особено разпространени в Азия и региона. Търговската мрежа на JCB включва 12,4 милиона търговци в 190 държави и над 900 хиляди банкомата в 120 страни. JCB карти се издават в 19 държави, а ги притежават 55,14 милиона души.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още