IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляването на борсовите комисионни влиза в сила от 22 ноември

Ръководството на фондовата борса взе решение на 8 ноември комисионните да бъдат намалени с цел търговията с акции да стане по-атрактивна за по-голям брой инвеститори

15:27 | 21.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Намаляването на борсовите комисионни влиза в сила от 22 ноември

Намаляването на комисионните, събирани от Българска фондова борса - София АД, за сделки с акции, независимо от типа им, влиза в сила от 22 ноември (вторник), съобщиха от борсата. В общия случай намалението е от 0.1% до 0.083% от всяка от страните по сделката.

Ръководството на фондовата борса взе решение на 8 ноември комисионните да бъдат намалени с цел търговията с акции да стане по-атрактивна за по-голям брой инвеститори. Промените в правилника на борсата са одобрени от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност" Димана Ранкова на 17 ноември.

В началото на този месец борсата  въведе в експлоатация "gate", който ще даде възможност за получаване на борсова информация в реално време, както и на инвестиционните посредници да изграждат собствени електронни системи за търговия с акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 21.11.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още