IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политиката за развитие на капиталовите пазари ще продължи

Няма да се променя законодателството за облагане на печалбите от тези пазари, добави министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров

16:26 | 18.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Политиката за развитие на капиталовите пазари ще продължи

Политиката на правителството за развите на капиталовите пазари ще продължи, няма да се променя законодателството за облагане на печалбите от тези пазари, каза днес министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров пред студенти по време на Младежкия икономически форум в Университета за национално и световно стопанство, съобщи БНР. Според Овчаров ще бъдат направени и конкретни стъпки за предлагане на акции от български предприятия на международните капиталови пазари.

България се е оказала добра среда за рисково финансиране през последните години, при което инвеститорите преследват висока норма на възвръщаемост. Според министъра обаче с нормализирането на икономическата, инвестиционната и законодателната среда в страната ще намалеят и възможностите за висока печалба при рисковото финансиране.

Овчаров допълни, че за миналата година обемът на инвестициите е бил 2,280 млрд. евро, а през първите девет месеца на тази година те са 1,3 млрд. евро. Вложенията на зелено са нараснали с 380 млн. евро в сравнение с 9-те месеца на миналата година.

Двата пункта, по които България трябва да навакса спрямо страните от Европейския съюз, са инвестициите и доходите. Икономиката ни се развива динамично и е нужна на европейската, защото по думите на министър Овчаров присъединяването ще даде импулс и ще послужи като имунизация в конкуренцията с американския и източноазиатския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 18.11.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още