IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АДВ ще повишава ефективността си и контрола над служителите

12:07 | 18.11.05 г.
Венцислава Петкова
Венцислава Петкова

Повишаване на събираемостта на вземанията, които има държавата, и увеличаване на ефективността на дейността на Агенцията за държавни вземания ще бъде основният приоритет в работата на Венцислава Петкова, новият изпълнителен директор на агенцията. Това каза самата Петкова по време на днешното си представяне пред журналисти в Министерство на финансите.

Според нея превенцията по отношение на длъжници, които не плащат своите задължения към държавния бюджет, може да стане чрез стимулиране за доброволно заплащане на задълженията в срок.

Друг основен приоритет е засилване на текущия, предварителния и последващ контрол върху дейността на служителите, които работят в агенцията, който контрол ще бъде последван от анализ и оценка. Също така ще се обърне внимание на човешкия ресурс, чрез повишаване на квалификацията и изграждането на високо мотивира екип“, каза още новият директор, който работи в агенцията от 2001 г. и е сменила няколко позиции.

Всички разбираме, че в агенцията досега нещата не бяха, както трябва, и всички разчитаме, че занапред като говорим за АДВ, ще имаме предвид служители, които са лоялни към държавата“, заяви заместник-министърът на финансите Георги Кадиев.

 

 На журналистически въпрос как ще се подобрят вземанията и борбата с фирми-фантоми Петкова каза: „Проблемът е по-скоро в установяването на тези задължения и в недопускането на формиране на такива задължения от фирми-фантоми или задължения, които се формират в резултат на данъчни измами. Вариант е и създаването на функциониращ по наказателен ред механизъм срещу длъжници, които формират умишлено големи задължения към държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още