IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отправят търгово предложение за Славяна АД на цена от 5,88 лв. за акция

16:19 | 17.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Отправят търгово предложение за Славяна АД на цена от 5,88 лв. за акция

Стара планина холд АД е изпратило уведомление до БФБ, че смята да отправи търгово предложение до останалите акционери на Славяна АД, като предлаганата цена е 5,88 лв. на акция.

Обект на търговото предложение са 31 458 акции. Търговият предложител притежава пряко или чрез свързани лица общо 427 764 броя, или 93,15% от капитала на дружеството.  Посредник по предложението ще бъде ИП Бенчмарк Финанс.  

Срокът на предложението е 28 дни, считано от датата на публикуване в два централни ежедневника. Търговият предложител е уведомил БФБ-София, че възнамерява да поиска отписване на Славяна АД от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор. Комисията все още не е взела отношение към предложението. 

Предметът на дейност на Славяна АД е производство на птичи продукти. За първите девет месеца на 2005 година дружеството отчита загуба от 25 хил. лв., спрямо 268 хил. лв. за предходния отчетен период.

Последната сделка по позицията е сключена на 28 юли на цена от 1,20 лв. за акция. Към момента офертите купува по позицията са на нива от 1,56 лв. купува, но оферти продава липсват на пода на борсата.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още