IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лизингова компания АД издаде първата си емисия корпоративни облигации

Емисията е с матуритет 3 години и падеж на 10 ноември 2008 година

11:51 | 17.11.05 г.
Лизингова компания АД издаде първата си емисия корпоративни облигации
Лизингова компания” АД издаде първата си емисия корпоративни облигации с номинална стойност 2,2 млн. евро. Водещ мениджър на емисията е ИП „БенчМарк Финанс” АД, а ко-мениджър – ИП „Елана Трейдинг” АД.

Емисията е с матуритет 3 години и падеж на 10 ноември 2008 година. Лихвеният купон е 7,75%, платим на шестмесечие. Облигациите са обезпечени с вземания по лизинговите договори и отдаденото на лизинг имущество. Банка довереник на облигационерите е Обединена Българска Банка.

Първичното записване на облигациите е осъществено при условията на частно предлагане. Предвижда се заявяване на емисията за публично предлагане, съответно - вторична търговия на Българска фондова борса - София.

Емисията е пласирана успешно в пълния си обем преди крайния срок. Средствата от нея ще бъдат използвани за разширяване на дейността на компанията, за закупуване на активи с цел последващото им отдаване на лизинг.

Лизингова компания” АД извършва търговска дейност, свързана с продажбата на активи по договори за финансов лизинг, като се е насочила основно към две пазарни ниши – лизинговане на леки и товарни автомобили. Лизингова компания АД е основен лизингодател на автомобилите Хонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още