IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Около сто души ще бъдат съкратени от разградския клон на Биовет

На някои от работниците с прекратени трудови договори е предложена друга по-ниско квалифицирана работа в рамките на предприятието

12:05 | 16.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Около сто души ще бъдат съкратени от разградския клон на Биовет

Стотина работници и служители от "Биовет" АД - клон Разград ще бъдат освободени от работа до края на годината, съобщи изпълнителният директор на фармацевтичната компания Теменуга Газдова, цитирана от Dnes.bg.

По думите й първоначално броят на съкратените е бил планиран на 240. Крайното решение е било взето след прецизен анализ и стриктен подбор на кадрите на база оценка на състоянието на предприятието към момента и анализа, показващ с колко хора може оптимално да работи фирмата, допълни тя.

По думите на Газдова за разлика от досегашната практика при вземането на подобни решения принципът поне един от семейството да работи не важи. Актуалният въпрос е кой колко работи и е полезен на дружеството, а не какво е социалното му положение, уточни тя.

До момента от предприятието са съкратени 80 души. До края на годината предстоят още структурни реформи, но цифрата на освободените няма да надхвърли 100, заяви Газдова.

На някои от работниците с прекратени трудови договори е предложена друга по-ниско квалифицирана работа в рамките на предприятието.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още