IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сентинел - Рапид ще изкупува обратно дялове от четвъртък

Дяловете засега се предлагат само на гише, а на по-късна дата в зависимост от интереса към тях ще се реши дали да бъдат регистрирани за търговия на фондовата борса

15:46 | 15.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Сентинел - Рапид ще изкупува обратно дялове от четвъртък
Договорният фонд "Сентинел - Рапид" ще обяви първите си котировки за обратно изкупуване на дялове в четвъртък, съобщиха за Investor.bg от управляващото дружество "Сентинел Асет Мениджмънт". "Още в първия ден на предлагане на дялове на фонда, който бе днес, 15 ноември, беше премината границата от 500 хил. лв. и обратното изкупуване може да започне след сетърмента в четвъртък", каза Таня Анастасова, отговаряща за връзки с инвеститорите в "Сентинел Асет Мениджмънт".

Дяловете засега се предлагат само на гише, а на по-късна дата в зависимост от интереса към тях ще се реши дали да бъдат регистрирани за търговия на фондовата борса. Набраните средства ще се инвестират основно в инструменти на паричния пазар - банкови депозити, държавни ценни книжа и облигации.

От 12 септември се предлагат дяловете на договорен фонд “Сентинел Принсипал”, който също се управлява от "Сентинел Асет Мениджмънт". Нетната стойност на активите на този фонд към 14 ноември е 1,17 млн. лв.

На 10 ноември в Комисията за финансов надзор са били внесени документите на дружеството със специална инвестиционна цел „Булленд инвестмънтс”, съобщи още Таня Анастасова. Дружеството е учредено с капитал от 500 000 хил. лева, като според плановете първоначалното увеличение на капитала ще бъде в размер на 500 000 нови акции с емисионна стойност един лев. Институционален инвеститор – учредител е застрахователното дружество „Евроинс”, а останалите акционери са дружества и физически лица от София и района на Стара Загора.

"С част от първоначалния капитал вече е закупена земя в района на Стара Загора, Чирпан и Шумен", допълни Анастасова.

Свързани компании:

ДФ ЕФ Принсипал(SPKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още